maanantai 21. marraskuuta 2016

Syksyn satoa Ypäjän Tilkkuaarteet –kurssilta


Vanhaan Pappilaan kokoontuu tiistaiaamuisin tusinan verran innokkaita tilkkuilijoita. Syksyn ohjelmassa on ollut mm. olkalaukun ompelua. Siihen tehtiin tilkkupintaa ns. Quilt as you go –tekniikalla eli valmista pintaa syntyi kerralla. Joka tilkun jälkeen se tikattiin ja vasta sitten jatkettiin seuraavalla tilkulla. Laukkua tehdessä tuli monta asiaa kerrattua ja opittua myös joukko uusia kikkoja esim. vuoritukseen.

Samalla, kun laukkua valmistettiin, otettiin rinnalle tilkkuimprovisaatio, jossa useampi kangaspalanen leikattiin yhtä aikaa. Tällä tekniikalla ei tule kuviota vaan elävää tilkkupintaa. Tästä tekniikasta pidettiin eritoten, koska siinä ei juuri tarvinnut kohdistaa saumoja.

Kahden vetoketjun pussukka kävi hyvin aivojumpasta. Opettajana tunsin itseni tarpeelliseksi, kun pussukan anatomia ei meinannut heti selvitä kurssilaisille. Loppujen lopuksi monet totesivat, että sitä olikin tosi kiva tehdä.

Vielä on yksi kerta jäljellä ennen joulua ja silloin teemme, kuinkas muuten, jouluista tilkkutyötä ja vietämme pikkujoulua! Kaikille mukavaa joulun odotusta. Tilkkuaarteet jatkavat kevätkaudella uusin aihein.

                                                                                                                               Sari

TS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.